Fă liniște să poți auzi

Salutare om frumos!

Astăzi îți propun să ne oprim asupra subiectului ”Liniște” și să vedem cum putem ajunge la ea.

Marea majoritate dintre noi avem în permanență o forfotă interioară formată din întrebări referitoare la ce să facem, cum să facem, de ce ni se întămplă nouă diferite evenimente și tot așa.

Cu siguranță a-ți trecut și voi printr-un moment în care a-ți pus o întrebare universului, lui Dumnezeu sau unei entităță în care credeți, prin care a-ți cerul îndrumare într-o anumită situație din viața voastră.

Eu personal după ce am pus întrebarea, așteptam un răspuns și nimic, am mai pus o dată întrebarea și mi se părea că nu primesc nici-un răspuns, nimeni nu mă auzea, haosul și agitația din interior s-au mărit în loc să mă liniștesc și până la urmă am renunțat la a mai aștepta un răspuns, considerând că fie nu l-am primit, fie am luat drept răspuns ceva ce mi-a fost mie pe plac în momentul respectiv. După ce a trecut o perioadă de timp, cam la câteva zile, am înțeles că interpretasem răspunsul greșit, total eronat datorită gălăgiei din capul meu care nu mi-a dat voie să fiu atentă la ce s-a întâmplat în jurul meu după ce pusesem întrebarea. Bineînțeles că nu s-a întâmplat doar o dată sau nu se va mai întâmpla de acum încolo……..însă mă străduiesc să fac mai multă liniște în interiorul meu atunci când am nevoie de ajutor, de îndrumare de la Dumnezeu.

Am observat că atunci când punem o întrebare, imediat apare în minte un scenariu numai bun de a fi luat drept răspuns și de cele mai multe ori nu este cel corect pentru noi. De aceea este foarte important să înțelegem că liniștea minții este necesară în toate situațiile. O să spuneți ……”da bine, cum fac asta?!”. Păi sunt multe metode prin care îți poți liniști mintea, eu personal folosesc respirația abdominală, terapia Ho oponopono, rugăciunea și multe alte metode pe care pur și simplu le aleg în funcție de ceea ce rezonează cu mine în acel moment.

Fiecare persoană este unică deci își alege propria metoda care îi face bine, care îl ajută să pună pe ”silent” forfota de gânduri, ipoteze, scenarii prea puțin posibile însă prezente în mintea acesteia.

Nu este un proces simplu să faci liniște, ba din contră la început te poate enerva și mai tare, eu așa am pățit, nu reușeam datorită lipsei de exercițiu, ceea ce mă frustra foarte tare însă o dată ce am căpătat ceva experiență, totul a devinit mai natural și accesibil.

Este adevărat că sunt momente în care agitația este atât de mare încât efortul depus pentru a face liniște este mai intens și sunt momente în care nu reușesc din prima dar fac o pauză și revin, căci despre asta este vorba de fapt, să nu renunțăm.

Dacă nu facem liniște nu avem cum să auzim mesajele, răspunsurile sau ceea ce căutăm fiecare dintre noi și nu este nimeni vinovat pentru asta, fiecare dintre noi are o telecomandă cu care poate controla foarte multe, printre care și volumul gălăgiei interioare……deci depinde cum o folosim, mărim volumul sau îl dăm pe modul silențios.

Hai că poți om frumos, pune bateri noi la telecomandă și folosește-o cu încredere.

Din suflet pentru suflete.

Autor – Mihaela Sidău

​ 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *