Luminițele de Crăciun din orașele din România

Putem spune că sărbătorile de iarnă au sosit deja, iar atmosfera Crăciunului ne înconjoară la fiecare pas,  la propriu. Luminițele care împodobesc străzile, clădirile și târgurile de Crăciun din toate orașele țării sunt un vestitor recunoscut al sărbătorilor și al sezonului rece. Marile orașe din România sunt renumite pentru eforturile pe care le depun pentru a oferi românilor o atmosferă de iarnă cât mai festivă.

Travelminit vine în ajutorul tău cu câteva propuneri de destinații împodobite de iarnă, care să aducă bucurie în sufletul copiilor și al copilului din tine.

Brașov

În Brașov, luminițele de Crăciun s-au aprins în tot orașul pe 29 noiembrie. Iluminatul festiv din acest an aduce în brazii de Crăciun și pe străzile din centrul istoric culori calde, potrivite atmosferei sărbătorilor de iarnă. Pe străzile pietonale din centrul istoric sunt amplasate plafoane luminoase, formate din șiruri albe suspendate sau traversări din țurțuri strălucitori. De asemenea, brazii de Crăciun din cartiere sunt decorați cu globuri verzi, argintii și aurii, însă renumitul brad din Piața Sfatului, care găzduiește târgul de Crăciun, este împodobit cu globuri clasice.

Sibiu

Luminițele de Crăciun din Sibiu s-au aprins pe 26 noiembrie, în același moment în care a avut loc deschiderea târgului de Crăciun din Piața Mare, aflat în zona centrală a orașului. Însă iluminatul festiv continuă să se extindă în toate cartierele, în mod treptat, până pe 6 decembrie. Luminițele au fost montate în cele trei piețe din zona centrală, respectiv Piața Mare, Piața Mică, Piața Huet, pe principalele străzi din centrul istoric și pe bulevardele principale din cartiere. Sibiul este împodobit anul acesta cu peste 600 de figurine, adică peste 8.000 de metri de șiruri luminoase și alte decorațiuni pregătite să le aducă românilor și tuturor vizitatorilor frumusețea sărbătorilor de iarnă.

Cluj-Napoca

În Piața Unirii, unde are loc târgul de Crăciun din Cluj, a fost împodobit tradiționalul brad de Crăciun alături de căsuța lui Moș Crăciun. Luminițele au fost amplasate în tot orașul, autoritățile menționând 36 de locații unde pot fi observate, în special în jurul piețelor din Cluj. Pentru cei care ar dori să ducă acasă atmosfera sărbătorilor oferită de aceste luminițe, în cadrul târgului de Crăciun din Piața Unirii se găsesc căsuțe la care vând produse tradiționale și obiecte artizanale realizate de meșteri populari locali, precum și ornamente și decorațiuni de Crăciun, accesorii sau bijuterii.

Aceste destinații vor garanta o atmosferă superbă de sărbători pentru cei care știu să se bucure de spiritul Crăciunului. Dacă și ție ți-au atras atenția, intră pe www.traveminit.ro și intră în atmosfera sărbătorilor.

The post Luminițele de Crăciun din orașele din România appeared first on Blogul Travelminit.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *