Pasiunea, elementul cheie al veții

Bună dimineața om frumos !!!

Iți voi vorbi astăzi despre pasiune, un element vital, necesar oricărui aspect din viețile noastre. Mai întâi să vedem care este definiția pasiunii conform dicționarului:

PASIÚNE, pasiuni, s. f. 1. Stare afectivă deosebit de intensă și durabilă pentru cineva sau pentru ceva; dragoste foarte puternică; manifestare, exteriorizare a unui astfel de sentiment.

2. Înclinație vie, însoțită de plăcere pentru obiectul studiat sau pentru profesia exercitată.

2.1. Aspirație, dorință.

În regulă pînă aici, am văzut că pasiunea este prezentă atât în interacțiunile cu persoanele din jurul nostru cât și în toate celelalte activități pe care le facem pe parcursul zilei.

Evident că există momente când oboseala fizică și extenuarea psihică au ca rezultat o lipsă temporară a acestei pasiuni însă ea revine imediat ce ne-am luat porția de refacere.

Am observat că atunci când mă pasionează ceva, încep să caut informații, să învâț cât mai multe lucruri despre domeniul respectiv, să pun în practică ce descopăr pentru a vedea ce se întâmplă ….uneori mă simt ca un om de știință care are un laborator în care face experimente.

Sunt momente în care înțeleg și fac conexiuni pe care altă dată nu le-aș fi înțeles sau le înțelegeam doar parțial, care pur și simplu schimbă ceea ce gândesc sau modul în care fac anumite lucruri. Să vă dau un mic exemplu …..De ceva ani cochetez cu zona handmade a săpunurilor, cremelor ,etc. și am tot citit, am învățat, am pus în practică și tot așa. Zilele trecute mi s-a cerut să fac un unguent pentru o afecțiune dermatologică la nivelul picioarelor, zis și făcut. La momentul potrivit am ales ingredientele, ustensilele și m-am apucat să creez acel unguent. În timp ce amestecam faza uleioasă pur și simplu am început să fac niște conexiuni între afecțiunea respectivă și anumite elemente lipsă din organismul persoanei care au dus la apariția ei. Îmi veneau informații pe care le știam evident însă nu le abordasem așa, pur și simplu am înțeles ce trebuie să conțină unguentul respectiv pentru a remedia problema. Ce vreau să spun cu asta este că atunci când acea pasiune este prezentă, ai posibilitatea să transformi banalul în extraordinar. Începi să ai mai multe perspective ,se creează conexiuni noi , parcă se răstoarnă la tine în cap o găleată cu informații. Te umpli de un sentiment dificil de descris în cuvinte și totul curge natural, te dezvolți fără a depune eforturi uriașe.

Acest ingredient special numit pasiune, dă gust, condimentează și modifică ceea ce suntem, ea reprezintă cheia ce pornește motorul vieții. În opinia mea este necesar să fim pasionați pentru a simți viața, fără pasiune omul este mort pe interior, lipsit de bucurie și mulțumire.

Fi pasionat de tine omule, transformă-ți viața în ceva extraordinar.

Chiar dacă este vorba de cel mai mărunt lucru din viața ta sau de unul grandios, fă-l cu pasiune și ai să vezi cum te schimbă cu fiecare zi, pur și simplu te vei privi și o să fi uimit de cine ești.

Te îmbrățișez și spor la găsirea pasiunilor din viața ta.

Din suflet pentru suflete!

Autor – Mihaela Sidău

​ 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *