Ce este o saltea antiescare de calitate și cum o alegi?

sursa foto: www.rame-pat.ro 

O saltea antiescare este extrem de utilă pentru persoanelor imobilizate la pat. Prin utilizarea acestui tip de ajutor, sunt prevenite ulcerele de decubit cauzate de presiunea prelungită asupra unei anumite zone a corpului. Astfel, se previne presarea excesivă a pielii. Cu toate acestea, există numeroase alegeri pe care le puteți face atunci când vine vorba de saltele, dar cum o alegeți pe cea potrivită?

Ce este salteaua antiescare?

În esență, salteaua antiescare este un dispozitiv medical – Utilizarea unui dispozitiv medical adecvat poate face o diferență în ceea ce privește calitatea vieții pacienților. Luați în considerare, de exemplu, persoanele în vârstă sau persoanele cu dizabilități sau boli, care sunt obligate să petreacă mult timp în pat. În acest caz, bineînțeles, doriți să preveniți apariția leziunilor de presiune, iar o saltea adecvată poate ajuta în acest sens.

Nu putem ignora confortul pe care îl oferă o saltea antidecubit. Chiar dacă există escare dezvoltate, anumite tipuri de saltele pot favoriza de fapt vindecarea. Salteaua reduce presiunea asupra pielii și oferă un sprijin adecvat pentru cap, trunchi, pelvis și picioare, printre altele.

Ce înseamnă o saltea antiescare bună?

Dacă vrei să te asiguri că vei achiziționa saltele antiescare de calitate, precum cele de pe rame-pat.ro, trebuie să ai în vedere cel puțin următoarele criterii îndeplinite:

Minimizează presiunea și frecarea dintre piele și saltea;

Ține cont de transpirație și reglează/reduce umiditatea;

Asigură o poziție corectă a corpului pacientului.

Saltele antiescare de spumă

Un prim tip de saltele antiescare este reprezentat de cele din spumă. Aceasta este o alegere bună atât din punct de vedere al confortului, cât și al prețului. Salteaua din spumă antidecubit este adesea folosită preventiv pentru pacienții din, de exemplu, căminele de bătrâni, în spitale și în îngrijirea la domiciliu.

Saltele antiescare cu celule interschimbabile

Structura unei saltele antiescare cu celule interschimbabile constă într-un set de celule gonflabile sau umplute cu aer, care sunt interschimbate periodic pentru a redistribui presiunea pe diferite părți ale corpului.

Principiul de funcționare al acestor saltele este că presiunea se schimbă automat între celule pentru a asigura o distribuție uniformă a greutății corpului. Această mișcare a presiunii împiedică stagnarea și compresia excesivă a țesutului moale, reducând astfel riscul de leziuni de presiune.

În plus, saltelele antiescare cu celule interschimbabile pot avea și alte caracteristici, cum ar fi suprafețele cu material respirabil, acțiunea de răcire sau încălzire pentru a menține confortul pacientului și a preveni transpirația excesivă, precum și materiale antimicrobiene pentru a reduce riscul de infecție.

Este important ca utilizarea acestor saltele să fie însoțită de o evaluare regulată a pacientului și de o îngrijire adecvată a pielii pentru a asigura eficacitatea în prevenirea ulcerelor de decubit și pentru a menține starea generală de sănătate a pacientului!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *