De ce Asigurarea Calității este Cheia Ta pentru Cariera în Tehnologie – Perspective de la GoIT

Asigurarea calității software (QA – Quality Assurance) este un proces fundamental în dezvoltarea și implementarea software-ului, care are drept scop garantarea că produsul final îndeplinește standardele și cerințele de calitate stabilite. Este un domeniu esențial în industria IT și constă într-o serie de activități și practici menite să asigure că software-ul livrat este fiabil, funcțional și se conformează cerințelor și așteptărilor utilizatorilor.

QA implică atât procese preventive, cât și procese de testare, care se desfășoară pe tot parcursul ciclului de dezvoltare software. Aceste procese includ revizuirea și analiza cerințelor, proiectarea și implementarea testelor, testarea manuală și automată, precum și monitorizarea și raportarea defectelor.

Principalele obiective ale asigurării calității software sunt:

Identificarea și prevenirea defectelor: QA își propune să identifice și să elimine defectele în stadiile incipiente ale dezvoltării software-ului pentru a minimiza impactul lor asupra produsului final.

Asigurarea funcționalității: QA se concentrează pe asigurarea că software-ul îndeplinește cerințele și așteptările stabilite, având funcționalități corespunzătoare și fiabile.

Creșterea satisfacției utilizatorilor: Prin testare riguroasă și verificare a calității, QA contribuie la îmbunătățirea experienței utilizatorului și la creșterea satisfacției acestora cu produsul software.

Asigurarea conformității cu standardele și reglementările: QA se asigură că software-ul respectă standardele și reglementările relevante din industrie, precum și cerințele de securitate și confidențialitate.

Curs QA de la GoIT- cum te poate ajuta intr-o schimbare de carieră

Un curs de asigurare a calității (QA) de la GoIT, pe care îl găsești aici : https://goit.global/ro/courses/qa/ poate fi o opțiune excelentă pentru cei care doresc să se reprofilizeze în carieră din mai multe motive:

Fundament solid: Cursurile de QA de la GoIT oferă o bază solidă în domeniul asigurării calității software, acoperind principii, metodologii și practici esențiale pentru testarea și asigurarea calității produselor software.

Abordare practică: Cursurile sunt concepute pentru a fi practice și relevante pentru industrie, oferind oportunități ample de aplicare a cunoștințelor în proiecte practice și studii de caz. Acest lucru permite cursanților să dobândească abilități practice și să se simtă pregătiți să lucreze în domeniul QA.

Flexibilitatea programului: GoIT oferă cursuri online care pot fi urmate în ritmul și în funcție de programul fiecărui cursant. Această flexibilitate este ideală pentru cei care lucrează sau care au alte obligații și doresc să-și continue educația în timp ce se reprofilizează în carieră.

Mentorat și suport: Cursurile de la GoIT sunt susținute de mentori experimentați în domeniul asigurării calității, care oferă îndrumare și suport pe tot parcursul cursului. Această susținere este valoroasă pentru cursanți, în special pentru cei care intră într-un domeniu nou și au nevoie de ghidare și sprijin.

Acces la o comunitate: Cursanții de la GoIT beneficiază de acces la o comunitate activă și implicată de profesioniști și colegi de breaslă. Acest lucru oferă oportunități de networking, schimb de experiență și colaborare care pot fi valoroase în procesul de reprofilare în carieră.

În concluzie, un curs de asigurare a calității de la GoIT poate fi un instrument excelent pentru cei care doresc să se reprofilizeze într-o carieră în domeniul QA, oferind o bază solidă de cunoștințe și abilități practice, susținere și flexibilitate pentru a atinge obiectivele lor de carieră.

De ce o carieră în testarea de software ?

Există numeroase motive pentru a considera o carieră în testarea software-ului, iar un curs de testare manuală de la GoIT poate fi un instrument valoros pentru a-ți construi fundația în acest domeniu și pentru a-ți lansa cariera. Iată de ce ar trebui să te gândești la o carieră în testarea software-ului și cum un curs de testare manuală de la GoIT poate fi de ajutor:

Oportunități de angajare: Industria software-ului este în continuă creștere, iar cererea pentru specialiști în testarea software-ului rămâne solidă. Testerii de software joacă un rol crucial în asigurarea calității produselor software și în detectarea problemelor înainte ca acestea să ajungă la utilizatori.

Variație în rol: Ca tester de software, vei lucra cu o diversitate de tehnologii și platforme și vei fi implicat în diferite etape ale ciclului de dezvoltare a software-ului. Aceasta face munca în testarea software-ului să fie interesantă și dinamică, oferind mereu provocări și oportunități de învățare.

Contribuție la calitatea produselor: Ca tester de software, ai o influență directă asupra calității produselor și contribui la crearea de produse mai fiabile, sigure și eficiente pentru utilizatori.

Potențial de dezvoltare profesională: Testarea software-ului oferă oportunități pentru avansare profesională în domeniul IT. Cu experiență și abilități relevante, poți avansa în roluri de conducere sau te poți specializa în diverse aspecte ale testării software-ului.

În final, un curs de testare manuală de la GoIT poate fi esențial în dezvoltarea ta profesională în testarea software-ului. Această platformă îți oferă un mediu interactiv și stimulativ în care poți dobândi cunoștințele și abilitățile necesare pentru a deveni un tester de succes. Prin exerciții practice și proiecte realiste, vei avea oportunitatea de a aplica conceptele teoretice într-un context practic, pregătindu-te astfel pentru cerințele reale ale industriei. De asemenea, accesul la resurse de învățare de calitate și suportul oferit de experții în domeniu îți vor facilita procesul de învățare și te vor îndruma pe drumul către o carieră de succes în testarea software-ului.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *