Sfaturi pentru curățenia generală în bucătărie

Poză de Tima Miroshnichenko pe Pexels.com

Pentru a menține mereu bucătăria curată și igienizată este indicat ca o dată la o perioadă de timp să faci o curățenie generală. Procedând astfel, îți vei ușura activitățile zilnice și vei avea mai mult timp liber pe care să îl petreci împreună cu cei dragi ție. Pentru curățenia generală ar fi bine să îți alegi o zi în care ești liberă și pe care ți-o poți dedica întru totul acestei sarcini.

Ține cont de sugestiile de mai jos atunci când începi să faci curățenie generală în bucătărie pentru a lucra eficient

· Curățarea vaselor și a suprafețelor din bucătărie

Primul pas pe care trebuie să îl faci atunci când începi curățenia generală în bucătărie este să speli toate vasele din chiuvetă și să eliberezi blatul de lucru de orice obiect care nu își are locul acolo. În acest fel îți va fi mult mai ușor să treci la următorul pas și anume la curățarea suprafețelor. Trebuie să începi cu corpurile suspendate. Șterge praful adunat deasupra acestora și folosește produse speciale în acest sens, dacă este cazul. De asemenea, pentru o curățenie mai în detaliu poți opta și pentru igienizarea dulapurilor în interior, acest pas depinzând de cât timp ai la dispoziție întrucât presupune un efort suplimentar. Apoi, treci la faianța de pe perete pe care ar fi bine să o cureți cu un degresant profesional pentru a elimina toate petele de grăsime. Dacă preferi o soluție naturală, poți opta pentru una creată la tine în casă din apă și oțet la care poți adăuga și puțin bicarbonat pentru a dizolva petele întărite.

· Curățarea produselor electrocasnice

După ce ai terminat de curățat toate suprafețele este timpul să acorzi o atenție sporită și produselor electrocasnice pe care le ai în bucătăria ta. Aragazul este cel care adună cele mai multe pete întrucât este folosit aproape zilnic iar pentru igienizarea lui trebuie să pulverizezi o soluție degresantă pe care să o lași să acționeze pentru câteva minute. Acordă atenție și butoanelor acestuia. Dacă ai în bucătărie un cuptor electric incorporabil atunci acesta se va curăța singur întrucât are funcție de autocurățare pirolitică. Pe altex.ro găsești multe astfel de modele care sunt eficiente din punct de vedere al tehnologiilor care îți ușurează cu mult activitățile zilnice. Dacă ai ajuns la frigider, atunci trebuie să știi că acesta este indicat să fie curățat ori de câte ori este nevoie pentru a evita apariția bacteriilor sau a mirosurilor neplăcute. Golește-l și pulverizează o soluție pe bază de oțet pentru a curăța fiecare porțiune.

Pentru a avea parte de un proces mai ușor de curățenie generală ar fi bine să ai câteva reguli pe care să le aplici în fiecare zi, cum ar fi: să păstrezi mereu curat blatul de bucătărie, să speli vasele după servirea meselor, să cureți aragazul după fiecare utilizare și să mături firimiturile.

Ținând cont de sfaturile de mai sus vei obține o bucătărie curată și igienizată care va deveni un spațiu primitor pentru membrii familiei tale!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *